Zorgeloze wanden voor Isala Ziekenhuis dankzij Knauf Diamond
Javascript is uitgeschakeld

Zorgeloze wanden voor Isala Ziekenhuis dankzij Knauf Diamond Board

Geplaatst: 31-03-2022
Zorgeloze wanden voor Isala Ziekenhuis dankzij Knauf Diamond Board

Bij de meeste ziekenhuizen zijn er vaak specifieke eisen voor de akoestiek en brandwerendheid van de binnenwanden, zo ook voor het nieuwe Isala Ziekenhuis in Meppel. Daarnaast waren de uitgangspunten van het all-electric ziekenhuis duurzaamheid en patiëntvriendelijkheid. Onderwerpen waar Knauf al jarenlang ervaring mee heeft. Daarom maakte Knauf een projectadvies op maat en raadde aan de multifunctionele Knauf Diamond Board toe te passen in alle wanden van het Drentse ziekenhuis.

Naast goede geluidsisolatie en voldoende brandwerendheid was vochtbestendigheid (voor de natte ruimtes) en stootvastheid (voor vrijwel alle wanden) erg belangrijk in dit project.

Al deze verschillende wensen maakten dat er al snel voor Knauf Diamond Board werd gekozen. De robuuste plaat biedt ál de gevraagde eigenschappen en maakt de montage aanzienlijk overzichtelijker.

In alle wanden die zijn geïnstalleerd door Eissink Plafond- en Wandsystemen, is Diamond Board gebruikt voor de buitenste laag. Sommige wanden hebben zelfs een dubbele laag Diamond Board in verband met een hogere geluidsisolatie en hogere brandwerendheid. Ook voor de ruimtes met röntgenapparatuur adviseerde Knauf om Diamond Board toe te passen, gecombineerd met dikke vellen en stroken lood.

Op verzoek van de aannemer voerde Knauf tijdens het montageproces nog een aantal controles op de bouwplaats uit. Dankzij het complete pakket Knauf-wanden, het uitgebreide en gedetailleerde projectadvies, de vakkundige montage van Eissink Plafond- en Wandsystemen en de bouwplaatscontroles, is het nieuwe Isala ziekenhuis verzekerd van kwalitatief goede en sterke wanden. Dat scheelt een hele zorg.

Lees op de Knauf website meer over dit project.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
Sluit deze advertentie