Verdiepingshoge Verdi-deursets in Zalmhaven
Javascript is uitgeschakeld

Verdiepingshoge Verdi-deursets in Zalmhaven

Geplaatst: 13-01-2022
Verdiepingshoge Verdi-deursets in Zalmhaven

Zalmhaven Rotterdam bestaat uit drie woontorens, waarvan er één – Zalmhaven 1 - ver boven de andere twee uitsteekt. Het is met 215 meter zelfs de hoogste woontoren van de Benelux. Rotterdamse trots met zicht op de Maas en de Erasmusbrug. Volgens sommigen zijn het ook nog eens de mooiste woontorens van ons land. De hoogste van de drie is een ontwerp van Dam & Partners Architecten. De twee lagere torens zijn ontworpen door KAAN Architecten.

Verdi-deursets
De hoogste. De mooiste. Daar moet dus ook het beste in. In het project heeft Berkvens bijna 6.000 binnendeuren geleverd en gemonteerd. “Waaronder de plafondhoge Verdi-deursets”, zegt Rayonmanager Edwin Vermolen van Berkvens. “Een enorme logistieke uitdaging. Het ging om grote aantallen die just in time geleverd moesten worden. Dat vraagt om een nauwkeurige planning en afstemming. Vooral omdat we te maken hadden met beperkte ruimte op de bouwplaats. Daarom zijn we door de BAM al vroegtijdig bij het project betrokken. We hebben bovendien in een vroeg stadium met de architecten overlegd over de technische mogelijkheden en over de wens om verdiepingshoge deurkozijncombinaties toe te passen. De keuze viel op de Verdi Lux en Verdi Line, inclusief garnituur.”

De verdiepingshoge deuren brachten een nieuwe uitdaging met zich mee. Die til je gezien het formaat niet één, twee drie via de trap naar boven. Edwin Vermolen: “We mochten om veiligheidsredenen geen goederen van buitenom naar binnen transporteren. De personenlift was de enige optie. We hebben in onze eigen fabriek de lift zelfs nagebouwd om te kijken of onze Verdi-deursets er wel in zouden passen. Dat bleek het geval.”

Ontzorger en totaalleverancier
Volgens Vermolen laat Zalmhaven zien waartoe Berkvens in staat is: “Onze rol als ontzorger en totaalleverancier komt uitstekend uit de verf. Intensief overleg met de aannemer en de architecten, inrichten van de koperskeuzetool mijndeur.nl, het voorbereiden van optimale bouwplaatslogistiek, just in time delivery en montage in eigen hand, waardoor superieure kwaliteit is verzekerd. Dat laatste is altijd ons doel.”

Bekijk en luister wat de aannemer en de architect van Verdi vinden.

Zalmhaven Verdi

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VMRG
  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
Sluit deze advertentie