TONZON neemt eigen zonnecentrale in gebruik
Javascript is uitgeschakeld

TONZON neemt eigen zonnecentrale in gebruik

Geplaatst: 13-01-2016
TONZON neemt eigen zonnecentrale in gebruik

TONZON BV in Enschede neemt een eigen zonnecentrale in gebruik waardoor het bedrijf volledig in zijn eigen elektriciteitsbehoefte gaat voorzien. Wethouder Eelco Eerenberg van Enschede, die onder meer duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, stelt de installatie op woensdag 13 januari officieel in werking.

In de geest van de Trias Energetica heeft TONZON eerst uiteenlopende maatregelen genomen om de eigen behoefte aan stroom terug te brengen. Ook trof het bedrijf diverse innovatieve voorzieningen aan zijn pand om de vraag naar warmte en koeling te beperken. 'Maar we konden en wilden nog een forse stap verder gaan', zegt directeur Ton Willemsen van TONZON. 'Vandaar dat we op ons dak 140 panelen hebben laten plaatsen. De panelen liggen niet op het zuiden gericht, zoals meestal het geval is, maar in oost-westelijke richting om een zo groot mogelijke spreiding over de dag te krijgen. Deze ligging en de specifieke hellingshoek in aanmerking genomen, levert de installatie een verwachte opbrengst op van circa 21.420 kWh per jaar. Dat is wel iets minder bij plaatsing op het zuiden maar voldoende om in onze volledige elektriciteitsbehoefte te voorzien voor onder meer de productie, verlichting en koeling.'

Meest klimaateffectief
De Thermoskussens van TONZON behoren, aldus Willemsen, tot de meest klimaateffectieve producten ter wereld. 'De energie die nodig is voor de grondstoffen en het verkrijgen van de grondstoffen, de productie, het verpakken, het transport en het aanbrengen is in zeer korte tijd terugverdiend. Je praat echt over een paar stookdagen tot -weken. Door de betere isolatie zijn de stookkosten lager en wordt het stookseizoen korter.' Gemiddeld daalt het energieverbruik met 15 tot 20 procent en in combinatie met vloerverwarming kan dat oplopen tot zelfs 40 procent.

Meer informatie: www.tonzon.nl/vloerisolatie/klimaat-effectief/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Ge├»soleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
Sluit deze advertentie