SMARTPLY MAX & ULTIMA, geschikt voor houtskeletbouwoplossing
Javascript is uitgeschakeld

SMARTPLY MAX & ULTIMA, geschikt voor houtskeletbouwoplossingen

Geplaatst: 19-04-2021
SMARTPLY MAX & ULTIMA, geschikt voor houtskeletbouwoplossingen

De OSB-platen SMARTPLY MAX en SMARTPLY ULTIMA van MEDITE SMARTPLY zijn geschikt voor houtskeletbouw, door het grote draagvermogen en de vochtbestendigheid. MEDITE SMARTPLY werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe soorten houtvezelplaten voor verschillende toepassingen in de bouw, waaronder houtskeletbouw.

De sterke en vochtbestendige OSB-platen SMARTPLY MAX en SMARTPLY ULTIMA worden gemaakt met de geavanceerde ContiRoll®-technologie en zonder toevoeging van formaldehyde. De OSB-platen zijn FSC®-gecertificeerd, verkrijgbaar in groot paneelformaat en geschikt voor grote projecten en moderne bouwmethoden. De SMARTPLY MAX en SMARTPLY ULTIMA zijn kosteneffectieve alternatieven voor vochtige omstandigheden en zwaarbelaste dragende toepassingen en bestaan uit sterk, licht en duurzaam materiaal.

Vochtbestendig
De SMARTPLY MAX is geschikt voor constructief gebruik in vochtige condities met serviceklasse 1 en 2. Hierdoor kan de OSB/3-plaat worden gebruikt in omgevingen waar de relatieve luchtvochtigheid kan oplopen tot boven de 85% bij 20 °C. De OSB/4-plaat SMARTPLY ULTIMA is net als de MAX bestand tegen vochtige condities met serviceklasse 1 en 2, maar deze plaat is nog vochtbestendiger dan de SMARTPLY MAX. Dit is te danken aan het feit dat er meer formaldehydevrije hars en was is toegevoegd dan in de OSB/3-plaat. Deze vochtbestendige eigenschappen maken beide OSB-platen geschikt voor houtskeletbouw.

Sterk en groot draagvermogen
De SMARTPLY MAX is veelzijdig, sterk, voordelig en kent een hoge scheurbestendigheid. Dit is te danken aan het feit dat de OSB/3-plaat wordt geproduceerd door exterieur kwalitatief lijmharsen. Deze eigenschappen maken de plaat geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, waar sterkte, stijfheid en stabiliteit van vitaal belang zijn. De SMARTPLY ULTIMA is nog sterker, door het consistente oppervlak. Dit consistente oppervlak ontstaat doordat de OSB/4-plaat bestaat uit grote aantallen houtspanen. Hierdoor worden de eigenschappen verdeeld over meer lagen, wat de consistentie verbetert.

Chris King, Managing Director-Commercial van MEDITE SMARTPLY: “Het skelet is de basis van de algehele structuur van een gebouw. Hierom dienen de platen die voor houtskeletbouw worden gebruikt sterk te zijn en een groot draagvermogen te hebben. De SMARTPLY ULTIMA en de MAX zijn hier met hun eigenschappen uiterst geschikt voor. Daarnaast zijn beide OSB-platen verkrijgbaar met rechte rand of mes en groef en beschikbaar in standaardmaten, in aangepast formaat tot wel 2,8 meter breed en 7,5 meter lang.”

Voor meer informatie: https://mdfosb.com/nl/application/houtskeletbouw

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
Sluit deze advertentie