Ruimte winnen met premium isolatie
Javascript is uitgeschakeld

Ruimte winnen met premium isolatie

Geplaatst: 29-06-2020
Ruimte winnen met premium isolatie

De nieuwe Utherm Premium Wall LE van Unilin heeft een lambda-waarde die nog eens 10% lager ligt dan wat het hoogwaardige PIR normaliter al heeft. Daardoor is het mogelijk om nog eens 10% te besparen op de ruimte die nodig is voor isolatie. Dat vertaalt zich in extra vierkante meters nuttig vloeroppervlak, wat vooral in binnenstedelijke gebieden financiƫle waarde heeft.

Utherm Premium Wall LE is een verbeterde versie van de bekende hoogwaardige PIR-isolatie. De lambda-waarde van PIR bedraagt normaliter 0,022 W/mK; Unilin is er nu in geslaagd om die te verbeteren naar 0,020. Dat is dus een verbetering van 10%, op de toch al hoge isolatiewaarde. Utherm Premium haalt daardoor met slechts 95 mm dikte al een Rc-waarde van 5,10 m2K/W. De eis voor gevels in nieuwbouw is 4,5 m2K/W. Utherm Premium Wall LE is daarmee een zeer geschikt product voor zowel gevelbouwers als voor de productie van gevelvullende elementen door de timmerindustrie.

Utherm Premium

Prijstechnisch
De nieuwe isolatieplaat is prijstechnisch zeer gunstig, zegt commercieel directeur Leon de Kok van Unilin. De plaat is wel iets duurder dan PIR, maar is goedkoper dan de producten die nu worden ingezet voor zeer slank isoleren. Daarbij levert slank isoleren extra vierkante meters nuttig vloeroppervlak op, wat met name bij binnenstedelijk bouwen van groot belang is en zich ook direct vertaalt in extra opbrengsten. Datzelfde geldt voor hoogbouw, waar de oppervlaktewinst in elke bouwlaag terug komt.

Hoogwaardige prestaties
De Utherm Premium isolatieplaten van Unilin staan garant voor een hoogwaardig resultaat. De vierzijdige tand- en groefverbinding zorgt voor een goede luchtdichting. Aftapen van de naden is niet per se nodig, maar leidt desgewenst tot een nog hogere luchtdichtheid.

Meer informatie over Utherm Premium Wall LE: www.unilininsulation.com/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Leviat
  • Emco Benelux
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
Sluit deze advertentie