Renovatie portiekwoningen naar NOM
Javascript is uitgeschakeld

Renovatie portiekwoningen naar NOM

Geplaatst: 11-11-2020
Renovatie portiekwoningen naar NOM

Aan de Lorentzlaan in Schiedam zijn 80 portiekwoningen ingrijpend gerenoveerd naar NOM. Woonplus Schiedam en ERA Contour BV sloegen de handen ineen om deze uitdaging aan te pakken. De authentieke woningen zijn bepalend voor het straatbeeld.

Esthetische verbeteringen aanbrengen met behoud van monumentale uitstraling
De portiekwoningen aan de Lorentzlaan hadden een ondermaatse isolatiewaarde, waar het in het kader van de energietransitie nodig was deze te vervangen of te renoveren. Alle woningen werden aangepast naar NOM. NOM staat voor Nul-op-de-Meter. Een nul-op-de-meterwoning is energieneutraal en levert de bewoners bovendien een grote besparing op de kosten voor energie op.

NOM-renovatie kostbaar, maar wel mogelijk
In de renovatiemarkt zijn tal van mogelijkheden betreft gevelisolatie. Zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van een nieuwe geïsoleerde gevel tegen de oude of het plaatsen van een prefab lichtgewicht gevel.

Renovatie moest van binnenuit
De isolatie moest daarom van binnenuit plaatsvinden. Omdat alle partijen in dit project duurzaamheid heel hoog op de agenda hebben staan is gekeken naar oplossingen voor duurzaam bouwen met zo veel mogelijk prefab producten. Met prefab producten heb je minder afval en het werkt stukken sneller en efficiënter. Daarnaast staat prefab garant voor een gegarandeerde kwaliteit.

Gekozen is om de binnenwanden te isoleren met het W’all-in-One® PG110-system van Faay. Het PG110-system is een slanke (110 mm) na-isolerende voorzetwand welke een hoge thermische isolatie biedt bij een minimale dikte en een blijvend thermisch rendement. Faay leverde ook de prefab dagkanten. Speciaal gefabriceerd voor dit project, met een slanke detaillering die toch voldoet aan de gewenste isolatie. Koudebruggen, die leiden tot bovenmatig warmteverlies en dus hoge energiekosten, worden hiermee voorkomen.

Dampremmende folie voorkomt fouten
Het W’all-in-One-systeem is een totaalsysteem met geïntegreerde folies. Een PIR-plaat met aan beide zijden een dampremmende folielaag, verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. Deze verschillende lagen zorgen gezamenlijk voor de gewenste isolatie van Rc 4,95. Dat deze W’all-in-One® PG110 relatief dun is, komt het aantal bewoonbare vierkante meters ten goede. Dit ‘totaalsysteem’ is makkelijk te verwerken en draagt zeker bij aan een vermindering van faalkosten.

Goede isolatie, slimme ventilatie en duurzame energievoorziening
De bewoners zijn na de renovatie verzekerd van een comfortabele woning met een aangenaam en gezond binnenklimaat, gecombineerd met een zeer laag energieverbruik, en ook nog eens aardgasvrij.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • TECE Nederland
  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
Sluit deze advertentie