PCI Carrament® grijs, meer verwerkingscomfort en tijdsbespar
Javascript is uitgeschakeld

PCI Carrament® grijs, meer verwerkingscomfort en tijdsbesparing

Geplaatst: 15-09-2021
PCI Carrament® grijs, meer verwerkingscomfort en tijdsbesparing

PCI Augsburg GmbH heeft de beproefde middelbed- en zetmortel PCI Carrament® grijs voor natuursteen- en keramiekbedekkingen verder geoptimaliseerd. Dankzij een nieuwe formulering biedt PCI Carrament® grijs gebruikers nog meer verwerkingscomfort en een grotere tijdsbesparing, terwijl het product dankzij een nieuwe, moderne verpakking tegelijkertijd zorgt voor extra aandacht in de handel en op de bouwplaats.

Natuursteen is de trend. Naast de toepassing in binnenruimten, behoort natuursteen met name voor buitentoepassingen tot de belangrijkste en meest regelmatig gebruikte bedekkingsmaterialen. De uiterst emissie-arme zet- en middelbedmortel PCI Carrament® grijs is reeds vele jaren de klassieker op het gebied van natuursteenbedekkingen. Hij is als dun- of middelbedmortel inzetbaar, maar kan ook als hechtslib voor het ‘nat-in-nat’ inbedden in drainagemortel worden gebruikt.

Dankzij de nieuwe formulering zorgt PCI Carrament® grijs voor nog meer flexibiliteit alsmede plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats.
• Gelijkblijvende uithardings- en verwerkingstijden bij hoge en lage temperaturen
• Kristallijne waterbinding, door een snelle waterbinding is er minder kans op verkleuring bij natuursteen
• Eenvoudig gebruik – ca. 90 minuten verwerkingstijd, na ca. 4 uur beloopbaar

Het eenvoudige gebruik van PCI Carrament® grijs biedt voor verwerkers grote voordelen: de vervormbare legmortel combineert het verwerkingscomfort van een snellijm met dat van een normaal uithardende lijm. De snelle uitharding zorgt ervoor dat de gelegde materialen – ongeacht de temperatuur – reeds na ca. 4 uur beloop- en vervoegbaar zijn. Het speciale bindmiddelsysteem van PCI Carrament® grijs bindt het totale overtollige aanmaakwater. Op die manier blijft er geen water over dat in de steen kan binnendringen en hier verkleuringen of schotelvervormingen zou kunnen veroorzaken. Ook hoge temperaturen kunnen geen nadelige invloed hebben op de geoptimaliseerde zet- en middelbedmortel: Waar veel snellijmsoorten bij warme klimaatomstandigheden nog sneller uitdrogen en de kans op beschadiging zodoende toeneemt, scoort PCI Carrament® grijs met een comfortabele verwerkingsduur. Bovendien is zijn consistentie variabel instelbaar – als dunbed-, vloeibed- of middelbedlijm. Bij het leggen zorgt de speciale korrelstructuur van PCI Carrament® grijs voor een stabiel lijmbed, waarin ook grote en zware natuursteenplaten niet omlaag zakken.

Volledig nieuw zijn ook de verpakkingen van alle PCI-producten uit de PCI Carra-lijn in marmeroptiek, die nog duidelijker verwijzen naar het thema natuursteen. Bovendien neemt de desbetreffende contrastkleur – bij PCI Carrament® grijs de kleur blauw – meer ruimte in en zorgt er zodoende voor dat de verpakking nog meer de aandacht trekt, en nog moderner en opgeruimder uitziet. De bekende basiskleur blijft ongewijzigd, zodat het gebruikelijke herkenningseffect verder blijft bestaan. Tegelijkertijd is het product in de nieuwe verpakkingsstijl in de handel sneller en eenvoudiger te vinden.

“Verwerkers hebben behoefte aan een legmortel die in alle seizoenen en bij elke omgevingstemperatuur nagenoeg dezelfde eigenschappen vertoont, met een lange verwerkingstijd voor probleemloos leggen en toch een snelle uitharding, zodat dezelfde dag nog kan worden gevoegd. Het verder geoptimaliseerde PCI Carrament® grijs maakt het voortaan mogelijk. Ongeacht of het buiten nog koud of al warm is: PCI Carrament® grijs hardt bij 5 °C net zo snel uit als bij 20 °C“, aldus Thorsten Leppler, PCI-productmanager Tegel- en natuursteentechniek. En Fabian Ladenburger, hoofd Marketing Management PCI, voegt hieraan toe: “Het nieuwe verpakkingsdesign onderstreept het nieuw geformuleerde product. Naast de verder geoptimaliseerde verwerkingseigenschappen, is nu ook de verpakkingsstijl aanzienlijk moderner geworden en duidelijker gericht op toepassing in combinatie met natuursteen – opvallender en aantrekkelijker voor gebruikers en de vakhandel”.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie