PCI Barraseal® Turbo: het volwaardige alternatief voor bitum
Javascript is uitgeschakeld

PCI Barraseal® Turbo: het volwaardige alternatief voor bitumenafdichting

Geplaatst: 12-05-2021
PCI Barraseal® Turbo: het volwaardige alternatief voor bitumenafdichting

Op BAU Online 2021 presenteerde PCI Augsburg GmbH de reactieve afdichting PCI Barraseal® Turbo met verbeterde formule. Duidelijk verbeterde scheuroverbrugging en variabele laagdikten zorgen enerzijds voor meer toepassingsmogelijkheden, en anderzijds voor een optimale afdichting van alle ondergronden en materiaalovergangen, ook zonder textieltussenlaag. De door bouwkundige instanties geteste reactieve 2-componenten-afdichting is in uitgeharde toestand zelfs bij temperaturen onder het vriespunt nog flexibel.

PCI Barraseal® Turbo is de allrounder voor afdichting in de bouw en civiele techniek, en is zowel geschikt voor gebouwsokkels als voor kelderwanden, funderingen en betonnen bouwelementen. De beproefde reactieve 2-componenten-afdichting scoort met maximale hechtkracht, flexibele en eenvoudige verwerking, alsmede een snelle uitharding voor werken onder tijdsdruk.

Voor nog meer zekerheid en flexibiliteit bij het gebruik heeft PCI de formule van PCI Barraseal® Turbo verbeterd, en presenteerde het bedrijf het product op BAU Online met door bouwinstanties geteste, duidelijk verbeterde scheuroverbrugging. Dankzij variabele aanpassing aan de laagdikten kunnen verwerkers de gewenste scheuroverbrugging nu ook zonder textieltussenlagen uitvoeren. Ook materiaalovergangen kunnen optimaal worden afgedicht, of het nu gaat om de overgang tussen beton en metselwerk, de overgang naar waterdicht beton of naar verloren bekisting.

“PCI Barraseal® Turbo is het volwaardige alternatief om alle ondergronden en materiaalovergangen af te dichten waarop conform de afdichtingsnorm DIN 18533 een bitumendiklaagafdichting (PMBC) kan worden gebruikt,” legt Tobias Gutberlet, productmanager Bouwtechniek bij PCI, uit. “Dit hebben we bereikt dankzij de aanvullende bouwkundige testcertificaten en de uitstekende hechting op de meest uiteenlopende ondergronden. Zodoende bieden wij een zeer flexibel toepasbaar afdichtingsproduct dat door bouwkundige instanties is getest volgens de testprincipes MDS, FPD en ÜBB. Onze klanten hoeven ook bij de nieuwe kwaliteit niet af te zien van de eerdere gewaardeerde voordelen en producteigenschappen.”

Met PCI Barraseal® Turbo kan het door weersomstandigheden sterk belaste sokkelgedeelte op betrouwbare wijze worden afgedicht. De flexibele reactieve afdichting is praktisch vanwege de toepassing als oppervlakafdichting en de optisch aantrekkelijke grijze kleur: verwerkers kunnen PCI Barraseal® Turbo in één bewerking tot aan de bovenrand van de sokkel aanbrengen. Dit is mogelijk op minerale ondergronden, oude bitumineuze afdichtingen en direct op metselwerk. De afdichting kan bovendien worden bepleisterd of overgeschilderd. Reeds na ongeveer vier uur is de afdichting regenbestendig en na circa zes uur kan de bouwput weer worden opgevuld.

PCI Barraseal® Turbo is extern en onafhankelijk getest: de reactieve afdichting beschikt over drie bouwkundige testcertificaten en voldoet aan alle eisen als oppervlakbeschermingssysteem van klasse OS 5b. Net zoals voorheen zorgt radondichtheid voor een hoge mate van gezondheidsbescherming.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
Sluit deze advertentie