Nieuwe binnenisolatieoplossing met keramische tegels of hard
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe binnenisolatieoplossing met keramische tegels of hardsteen

Geplaatst: 04-05-2021
Nieuwe binnenisolatieoplossing met keramische tegels of hardsteen

FOAMGLAS® onderscheidt zich van andere thermisch isolerende materialen door zijn totale ongevoeligheid voor zowel vocht als waterdamp. Het is dan ook het duurzame isolatiemateriaal bij uitstek voor ruimtes die aan (zeer) agressieve hygrothermische omstandigheden worden blootgesteld, zoals zwembaden, wellnesscentra of grootkeukens. Na uitvoerige testen op temperatuur- en vochtbestendigheid biedt de specialist in cellulair glas nu ook een hoogwaardige oplossing aan waarbij op de isolatieplaten rechtstreeks keramische tegels of blauwe hardsteen worden gekleefd.

Isoleren aan de binnenzijde kan leiden tot een toename van het risico op inwendige condensatie en tot de ontwikkeling van schimmels ter hoogte van de eventuele koudebruggen. In gebouwen met een binnenklimaatklasse 1 of 2 zullen er meestal geen problemen zijn, maar voor bijvoorbeeld zwembaden, met een hoge tot zeer hoge vochtigheidsgraad (binnenklimaatklasse 4) wordt binnenisolatie veelal afgeraden.

Isolatie en vochtwering in één
FOAMGLAS® vormt hierop een uitzondering. Cellulair glas is het enige isolatiemateriaal dat behalve energiebesparend ook absoluut immuun is voor water en waterdamp. Deze unieke eigenschappen heeft het te danken aan de miljoenen minuscule, hermetisch afgesloten glascellen die zijn gevuld met lucht. Het is deze opbouw die ervoor zorgt dat FOAMGLAS® geen vocht opneemt en dat ook waterdamp er niet kan indringen.

FOAMGLAS® is thermische isolatie en vochtwering in één. Een dampscherm is niet nodig is, zelfs niet in gebouwen met binnenklimaatklasse 4. In tegenstelling tot meerlaagse constructies met verkleefde dampschermen is bij binnenisolatie met FOAMGLAS® het risico op schimmelvorming en inwendige condensatie dan ook onbestaande. FOAMGLAS® blijft droog, zelfs bij heel hoge relatieve vochtigheid. Het isolatiemateriaal degradeert niet, en het blijft zijn hoge thermische eigenschappen behouden, vele decennia lang.

Snelle plaatsing, hoge kwaliteit
Door hun vlakke oppervlaktestructuur kunnen FOAMGLAS® platen op veel manieren worden afgewerkt: met gipsplaten, (minerale) pleister… Alle varianten staan gedetailleerd beschreven in technische specificaties.

Voor zwembaden, wellnesscentra en grootkeukens biedt FOAMGLAS® nu ook een oplossing aan die inmiddels uitvoerig werd getest op temperatuur- en vochtbestendigheid en waarbij tegels in keramiek of blauwe hardsteen rechtstreeks op de isolatieplaten worden gekleefd. Dat laat een snelle en eenvoudige plaatsing toe, en zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst.

Meer weten over deze unieke toepassing? https://www.foamglas.com/nl-nl/campaign-interior-tiles

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Duco Ventilation & Sun Control
  • Dycore
  • Leviat
  • Emco Benelux
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
Sluit deze advertentie