Keukens hebben MDF nodig
Javascript is uitgeschakeld

Keukens hebben MDF nodig

Geplaatst: 15-07-2021
Keukens hebben MDF nodig
Beeld: Richard Baker Furniture

MDF wordt veel gebruikt in de meubelindustrie en interieurbouw. Het is in feite een hele gladde plaat van samengeperst hout. De naam MDF staat voor Medium-Density Fibreboard en geeft direct een inkijkje in de dichtheid van het plaatmateriaal. Met andere woorden: het gaat om plaatmateriaal waarbij hele kleine houtvezels verlijmd en samengeperst worden tot een plaat met een gemiddelde dichtheid.

Dankzij de specifieke dichtheid van MDF-platen zijn ze perfect om te bewerken. Van frezen en boren tot zagen en schuren; het verloopt allemaal heel gemakkelijk dankzij de eigenschappen van MDF.

Het is dan ook om die reden dat de platen veel worden gebruikt in interieurtoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan kasten, dressoirs, bureaus, bedden en nachtkastjes. Eveneens in de openbare ruimte, zoals de receptiebalie of presentatiekasten, wordt veel MDF toegepast om het interieur een professionele uitstraling te geven.

Voor iedere keuken
De plek waar alles in huis samenkomt, de keuken, is daarnaast een van dé ruimtes waar MDF zich bij uitstek voor leent. Om een naadloze afwerking te garanderen, moet de kwaliteit van iedere plaat hetzelfde zijn. MEDITE MR MDF is de perfecte partner in de keuken. De uniforme dichtheid zorgt namelijk voor een eenvoudige bewerking. Ook zijn de platen vochtbestendig verlijmd en CARB2 gecertificeerd. Dat maakt dit type MDF ideaal voor toepassingen in ruimtes met een hogere luchtvochtigheid.

Door MDF toe te passen in de keuken, heb je de volledige vrijheid om je creativiteit los te laten gaan. Van de meest bijzondere keukenkastjes tot een imposant kookeiland; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Online inspiratie
Om MDF-enthousiastelingen toegang te bieden tot oneindige creativiteit, lanceert MEDITE MDF een nieuw digitaal platform. Fabrikanten, timmerlieden en meubelmakers – iedereen kan nu lid worden van deze online community via www.meditemakesitreal.nl.

In de online community kun je je laten inspireren door projecten van andere leden, evenals het delen van jouw eigen werk. MEDITE makes it real: met toonaangevende, geconstrueerde houten panelen breng jij de creativiteit, wij de innovatie. Word vandaag nog lid van de MEDITE-community en deel jouw MDF-projecten!

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • TECE Nederland
  • Hakron
  • Halfen
Sluit deze advertentie