Houten kozijnen industrie zoekt naar betrouwbaarheid
Javascript is uitgeschakeld

Houten kozijnen industrie zoekt naar betrouwbaarheid

Geplaatst: 11-05-2022
Houten kozijnen industrie zoekt naar betrouwbaarheid

De houten kozijnenindustrie is volop in beweging. De markt waarbinnen de fabrieken zich bewegen is complex en uiterst onzeker. Marktspelers zoeken daarom naar zekerheden in hun productieproces en het optimaliseren van hun inkoopproces.

Met strakke levertijden van IsoStone dorpels en het vereenvoudigen van het bestelproces met de dorpel@pp biedt BUVA de industrie de helpende hand.

Levertijden houten kozijnenindustrie onderdorpels gegarandeerd
Ontwrichting van toeleveranciersketens, materiaal- en personeelstekorten, stijgende grondstof - en energieprijzen. Een greep van marktactualiteiten waarmee Nederland en de houten kozijnen industrie dagelijks wordt geconfronteerd. Naast deze sector-overstijgende ontwikkelingen, zijn er noodsituaties die specifiek zijn voor bouwend Nederland.

Woningnood, stijgende bouwkosten, stijgende huizenprijzen, trage vergunningstrajecten en het stilleggen van bouwprojecten. In deze spannende tijden, is BUVA toch in staat om de levertijden van de IsoStone onderdorpels laag te houden. Door een eigen productielocatie in Middelburg, BUVA Composites, is BUVA in staat om een levertermijn van 10 dagen te garanderen.

Naast dit logistieke voordeel, hebben IsoStone dorpels een aantal andere voordelen voor de houten kozijnenindustrie:
• Hoge maatvastheid
• Lichtgewicht dorpel
• Hoge kwaliteit afwerking

Digitalisering van de houten kozijnenindustrie
Industrialisering, standaardisatie en digitalisering van bouwend Nederland zijn technologische ontwikkelingen die vóór pandemie zijn ingezet maar de laatste twee jaar zijn geaccelereerd. Nu nog meer als vóór de pandemie wordt gesteund op technologische vernieuwing. Enerzijds is deze vernieuwing noodzakelijk om te kunnen voorzien in het oplossen van het woningtekort.

Anderzijds om de kostenstructuur en faalkosten van een timmerfabriek te reduceren om zo efficiënt mogelijk te opereren. Daarnaast is automatisering van belang omdat het tekort van personeel in de timmerindustrie, net als in andere sectoren in Nederland, nijpend is. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het tekort in de toekomst nog zal aanhouden.

BUVA is zich terdege bewust van dit nieuwe regime. BUVA speelt hierop in door het administratieve en logistieke proces van timmerfabrieken verder te optimaliseren. Een voorbeeld van deze innovatiekracht is de ontwikkeling van de dorpel@pp, een webapplicatie waarmee partners bestanden uit Matrix Software en Groeneveld Automatisering kunnen uploaden en verrijken.

Om gebruik te kunnen maken van de dorpel@pp, is eenmalige registratie vereist. Voor elke houten kozijnen timmerfabriek is één account voldoende. Accountmanagers ondersteunen partners graag om de registratie te voltooien en om wegwijs te worden in de applicatie. BUVA staat voor korte levertijden van IsoStone dorpels en loopt voorop in een verdere digitaliserende markt.

U kunt ook ons dorpelteam direct contacten, stuur een e-mail naar hout@buva.nl.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
Sluit deze advertentie