Het gemak van zelfklevende dakbedekking uitgelicht
Javascript is uitgeschakeld

Het gemak van zelfklevende dakbedekking uitgelicht

Geplaatst: 14-10-2019
Het gemak van zelfklevende dakbedekking uitgelicht

Als professionele dakdekker heeft u ongetwijfeld een eigen werkmethode en gebruikt u uit gewoonte waarschijnlijk steeds dezelfde materialen. Maar heeft u al eens zelfklevende dakbedekking overwogen? Laat u overtuigen door het gemak en de voordelen van deze slimme oplossing.

Zelfklevende dakbanen zorgen voor het grootste gemak
In ons assortiment vindt u zowel top- als onderlagen in een zelfklevende uitvoering. Deze rollen aanbrengen op het dak gaat snel en efficiënt: u rolt het materiaal gewoon uit en heeft geen brander, koudlijm of warme bitumen daarbij nodig. De folie laat zich makkelijk verwijderen, zodat u het membraan snel kunt vastplakken. Daarna is het alleen nog stevig aandrukken en met een naadroller over de randen gaan. Vaak is de overlap half zelfklevend en moet het buitenste strookje nog gelast worden. Bijvoorbeeld met hete lucht.

Zelfklevende dakbanen plakken ook automatisch op isolatie. Het ideale product in ons assortiment is de Sopralene Stick Venti FF.
Let op: niet elk type isolatie is hiervoor geschikt. Controleer de juiste mogelijkheden in het KOMO-certificaat.

U heeft duidelijk minder mankracht nodig om zelfklevende dakbedekking aan te brengen en kunt daardoor ook de klus veel sneller afronden. Bij SOPREMA vindt u de meest geschikte zelfklevende dakbedekking voor renovatie én nieuwbouw. Al deze rollen hebben een hoge elasticiteit zodat de kleefkracht behouden blijft.

Geen open vuur nodig
Op plaatsen met een hoog brandrisico kan het zelfs verboden zijn om met open vuur te werken. Denk aan de chemische industrie. Zeker op deze plaatsen is een zelfklevend daksysteem een goede oplossing. Met dit materiaal kunt u voortaan dus ook projecten bij meer risicovolle plekken uitvoeren.

Blaasvorming voorkomen
Een ander voordeel van bepaalde zelfklevende onderlagen is de goede dampdrukverdeling. Die is te herkennen aan de thermstrepen op de dakbanen. Deze zorgen voor een ideale hechting aan de isolatieplaat en dat een eventuele dampdruk zich kan verspreiden over het dakoppervlak waardoor blaasvorming wordt voorkomen. U neemt bovendien het risico weg dat de isolatie beschadigd raakt door het branden.

Wilt u zelf het gemak en de voordelen van zelfklevende dakbedekking ervaren?

Volg dan een van onze opleidingen in het opleidingscentrum ‘CLUB EXPERT’ en leer zelf aan de slag te gaan met dit materiaal. Schrijf u in op onze website.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
Sluit deze advertentie