Faay, de meest duurzame wand van Nederland
Javascript is uitgeschakeld

Faay, de meest duurzame wand van Nederland

Geplaatst: 19-05-2022
Faay, de meest duurzame wand van Nederland

FAAY maakt robuuste, schroefvaste wanden met unieke bouwfysische kwaliteiten. Alle onafgewerkte FAAY-scheidingswanden zijn ‘groen’. De wanden bestaan uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat.

De lokale teelt van vlas en de lokale productie van de wanden betekenen minder transport en daardoor minder CO2-uitstoot. Prefab wanden van FAAY zijn een modulair systeem. De panelen zijn, mits niet verlijmd, demontabel en herbruikbaar. FAAY is de eerste wandproducent ter wereld met een terugnameoptie voor de circulaire (vlas)kern wand. Vanaf 2022 worden de wanden standaard geleverd met een circulariteitsverklaring in de vorm van een terugnameoptie.

Vlas neemt CO2 op
De vezels van vlas zijn uiterst sterk, perfect recyclebaar, biologisch afbreekbaar en te composteren. Vlas is kort cyclisch hernieuwbaar en herwinbaar.

Hernieuwbare grondstoffen zoals hout, riet, stro, maar ook vlas en hennep nemen tijdens hun groei CO2 op uit de lucht. Door bijvoorbeeld vlas te gebruiken als grondstof voor bouwmaterialen, kan men CO2 vastleggen in een gebouw. Hierdoor heeft het dus een positief effect op de broeikasgasbalans. Als het gebouw, waarin ‘biobased’ materialen zijn verwerkt, gesloopt wordt, kunnen de materialen hergebruikt worden (en blijft de CO2 opgeslagen) of worden ze afgebroken in de natuur (en wordt de CO2 met 60, 100 of meer jaar vertraging afgegeven).

De eerste circulaire scheidingswand ter wereld
FAAY Vianen is de eerste wandproducent ter wereld met een terugnameoptie voor de circulaire (vlas)kern wand. Na de levensduur van het gebouw kunnen de FAAY-vlaswanden voor recycling worden geretourneerd en worden deze verwerkt tot nieuwe wand- en bouwproducten.

Door te werken met FAAY-wanden profiteren klanten van zeer lage milieukosten. FAAY-wanden hebben een zeer lage MKI-waarde van € 1,42. Zo bouwt u ruim 60% minder milieubelastend ten opzichte van de nu gangbare wanden. Hierdoor wordt een zeer gunstige MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) mogelijk én maken gebouweigenaren goede kans op bijvoorbeeld de MIA\Vamil G6100 of D6101 subsidies.

Daarnaast zorgt de lage MKI score ervoor dat u bouwt conform de richtlijnen van BREEAM en LEED en hier extra punten voor behaalt.
Het milieuprofiel of EPD van de FAAY-wanden is beschikbaar in de Nationale Milieu Database of op aanvraag verkrijgbaar.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie