Energieverlies beperken met geïntegreerde zonwering
Javascript is uitgeschakeld

Energieverlies beperken met geïntegreerde zonwering

Geplaatst: 03-01-2019
Energieverlies beperken met geïntegreerde zonwering

Het valt op dat de laatste jaren steeds vaker voor grote raampartijen wordt gekozen bij nieuwbouwwoningen. Dit om zo veel mogelijk licht binnen te laten. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de woning. Tijdens de winter zijn deze ramen dé bron van warmteverlies en in de zomer krijgt de woning te maken met oververhitting.

Ingebouwde kast
Om energieverlies tot een minimum te beperken, is het verstandig om rolluiken of zonwering te integreren in uw woning. Wilms is zelfs in staat om deze systemen luchtdicht in de spouwmuur te bouwen zodat er niets meer zichtbaar is. Zo wordt er een passend antwoord geboden op oververhitting én doet de oplossing bovendien geen afbreuk aan het uitzicht van de woning.

Composiet profiel
In het verleden ontstond er steeds een koudebrug wanneer screens of rolluiken in de spouwmuur werden ingebouwd. Dat is het gevolg van de isolatie die wordt weggenomen op de plaats waar de kast zit. Dankzij een composiet profiel ter hoogte van de kast, dat we trouwens zelf ontwikkelden, behoort deze zorg voorgoed tot de verleden tijd. De verloren isolatiewaarde wordt volledig gecompenseerd én zelfs versterkt. Dit profiel biedt terzelfdertijd ook een oplossing voor condensatie op de binnenmuur.

Tot slot lost Wilms eveneens het fenomeen van koude vensterbanken op. Op een koude winterdag heeft u ongetwijfeld al eens tocht voelen binnenkomen via de vensterbank. Door een extra composiet profiel, dat onderaan het raam wordt geplaatst, zal de warmte binnen blijven en de koude buiten.

Instelbaar op zonkracht
Zonwering en rolluiken zijn de afgelopen jaren zo geavanceerd dat ze nu regelbaar zijn met allerhande sensoren. Nog voor de woning een kans krijgt om op te warmen, geeft zo’n sensor al door dat de screens of rolluiken naar beneden mogen. Het binnenklimaat blijft op die manier steeds optimaal. “Door de zon op de juiste momenten buiten te houden, vermijden we de aanschaf van een airconditioning. Dit is niet enkel duur in aankoop, maar ook nog eens in het verbruik nadien”, bevestigt Erik Wilms, CEO van Wilms. “Natuurlijk kan je ook energie besparen door voor betere beglazing te kiezen. Maar dat is dan een permanente beslissing. Goed geïsoleerd glas houdt immers ook de warmte buiten op zonnige winterdagen.”

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • TECE Nederland
  • Hakron
  • Halfen
Sluit deze advertentie