Eindeloos variëren met aluminium muurafdekkappen
Javascript is uitgeschakeld

Eindeloos variëren met aluminium muurafdekkappen

Geplaatst: 23-11-2021
Eindeloos variëren met aluminium muurafdekkappen

De aluminium muurafdekkappen van Roval Aluminium worden veelal als afwerking van muurtjes of borstweringen van onder meer balkons en loggia’s gebruikt. Bovendien worden de muurafdekkappen in toenemende mate toegepast als dakrandafwerking. Het assortiment van marktleider Roval Aluminium bestaat uit muurafdeksystemen die variëren in vooraanzicht, schuinte of maatvoering. Als maatwerkspecialist zijn de muurkappen ook helemaal naar wens van de architect te modelleren.

Uniek klangensysteem
Behalve de esthetische kwaliteiten is ook het door Roval zelf ontwikkelde klangensysteem een uniek element. Dit klangensysteem zorgt ervoor dat de muurafdekkers schroefloos gemonteerd kunnen worden. De kappen worden zeer eenvoudig over de klang vastgedrukt. Groot voordeel is dat de muurkap door die schroefloze montage zijn stevigheid en esthetische uitstraling behoudt. De muurafdekker blijft hierdoor mooi strak en glad.

Maatwerk in muurafdekkappen
Als maatwerkspecialist kan Roval Aluminium de aluminium muurafdekkappen ook rondwalsen en togen. Het is daarom niet altijd nodig om voor een gesegmenteerde variant te kiezen. Deze wordt soms toch als minder mooi ervaren.

Ook wat betreft vooraanzicht is er keuze. De muurafdekkap kan van een rond, recht of schuin vooraanzicht worden voorzien. Met een rond vooraanzicht lijkt de muurkap op een traditionele dakrand in kraaluitvoering, die overigens ook deel uitmaakt van het Roval-assortiment.

Het maatwerk gaat echter veel verder. De aluminium muurkappen van Roval laten zich uitstekend vormen. Ze zijn bijvoorbeeld ook gebruikt voor de afwerking van trapgevels of puntgevels. Een groot verschil met staal, dat niet zo vloeiend te detailleren is als aluminium. Dit is tevens de reden waarom architecten voor de afwerking van topdalhoeken liever kiezen voor de aluminium muurafdeksystemen van Roval, die overigens ook in breedte kunnen variëren.

Neusje voor afwatering
Dit zijn overduidelijk visuele kenmerken, die de esthetische kwaliteiten van de muurafdekkappen van Roval eer aan doen. Onopvallend en minder zichtbaar bijvoorbeeld is het ‘neusje’ waarmee de muurafdekkap kan worden voorzien. Dit neusje heeft echter een belangrijke functie. Het wordt gebruikt om de waterafvoer te reguleren door het regenwater de gewenste richting in te leiden. Het doel hiervan is om lekstrepen op de gevel te voorkomen.

Ook de op de klang voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt lekstrepen. Deze band zorgt ervoor dat inwatering namelijk niet mogelijk is. Daarnaast zorgt deze afdichtingsband tegelijkertijd voor een goede geluiddemping.
De kappen kunnen in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering in vrijwel alle RAL-kleuren worden geleverd. Prettige bijkomstigheid is dat de aluminium muurafdekkappen optimaal te combineren zijn met de balustersystemen van Roval Aluminium.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
Sluit deze advertentie