Configurator levert ruwbouw voor dakkapel op maat
Javascript is uitgeschakeld

Configurator levert ruwbouw voor dakkapel op maat

Geplaatst: 19-02-2020
Configurator levert ruwbouw voor dakkapel op maat

Met een nieuwe 3D configurator kunnen aannemers en timmerbedrijven de zijwangen en het dak voor dakkapellen exact op maat laten maken door Unilin. In tien gemakkelijke stappen is de gewenste maatvoering en detaillering in te voeren in de 3D configurator, waaruit Unilin rechtstreeks de productietekeningen haalt.

De 3D configurator voor dakkapellen is compleet nieuw voor de branche, zegt commercieel directeur Leon de Kok van Unilin. Uniek is dat aannemers en timmerbedrijven hier een dakkapel als halffabricaat kunnen bestellen. De 3D configurator genereert rechtstreeks productietekeningen voor Unilin waarna de elementen exact op maat worden geleverd. Het gaat hierbij dus niet om complete dakkappellen, maar om de geïsoleerde ruwbouwelementen voor zijwangen en dak. Aannemers, timmerbedrijven en ZZP’ers kunnen hiermee heel veel uren besparen op de ruwbouw van een dakkapel en lastig timmerwerk en maatvoering op het hellende dak voorkomen. Zij houden vervolgens montage en afbouw volledig in eigen hand.

Voor de vakman
“De configurator is duidelijk niet bedoeld voor de particulier maar voor de vakman die de dakkapel plaatst en afbouwt. De levering gaat via de bouwmaterialenhandel. Bij de configurator draait een prijsindicatie mee, maar de bouwmaterialenhandel bepaalt de netto prijs en de korting die ze geeft aan de klant”, zegt De Kok.

Unilin maakte voorheen ook al elementen voor dakkapellen op maat. Daarvoor werd elke dakkapel apart uitgetekend op basis van de aangeleverde bouwtekeningen. Met de 3D configurator is die stap niet meer nodig en dat prijsvoordeel van enkele uren tekenwerk komt rechtstreeks ten goede aan de klant.

Snel en eenvoudig
Unilin heeft veel tijd en energie gestoken in het optimaliseren van de 3D configurator. De Kok: “We hebben ons afgevraagd welke opties en stappen er nodig zijn en hoe we dat zo eenvoudig mogelijk konden programmeren. Een klant moet de gegevens van de dakkapel snel en gemakkelijk kunnen invoeren. De configurator moet helder en duidelijk zijn, zonder enig discussiepunt. We hebben daar driekwart jaar aan gewerkt en vervolgens sessies gedaan bij klanten. Wij zijn tevreden met eindresultaat en over hoe gemakkelijk we het onze klanten hiermee kunnen maken.”

De 3D configurator werkt snel en eenvoudig, met voldoende opties in maatvoering en details. Zo zijn niet alleen dakhelling en kozijnmaten en kadermaten in te voeren, maar ook de gewenste Rc-waarde van zowel dak als zijwangen. Ook zijn de maten van het dakoverstek aan de voorzijde en de zijkanten alsmede eventuele doorstekende zijwangen aan te geven. De aansluitingen op het bestaande dak zitten in verschillende varianten in de configurator. Tot slot kan de dakplaat nog worden voorzien van een inkeping voor de dakpannen. Al deze gegevens zijn voor de vakman vrij eenvoudig te bepalen of van tekeningen af te lezen.

Dealer kiezen
De aannemer, ZZP’er of het timmerbedrijf voert zelf de gegevens in in de 3D configurator op de site van Unilin. Daarna volgt ter controle een overzicht van alle ingevoerde gegevens en kan de klant het project voorzien van een naam of projectnummer. Nadat de dakkapel in de winkelmand is geplaatst volgt een formulier voor het invullen van de bestelgegevens en kan de vakman zijn dealer kiezen, alsmede de gewenste leverdatum. Door de exacte maatvoering en detaillering is de plaatsing van de ruwbouw vervolgens zeer snel uit te voeren, waarna direct de afbouw kan starten.

Meer informatie: https://www.unilininsulation.com/nl-NL/support/Dakkapel-rekentool

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
Sluit deze advertentie