Brandveiligheid op daken: Dit moet u weten…
Javascript is uitgeschakeld

Brandveiligheid op daken: Dit moet u weten…

Geplaatst: 22-08-2019
Brandveiligheid op daken: Dit moet u weten…

Brandveiligheid op platte daken komt steeds vaker ter sprake nu het gebruik en het plaatsen van zonnepanelen aan het toenemen is. Dit jaar staat de 8ste editie van het Fire Seminar dan ook in het teken van de brandveiligheid op platte daken. Hoe zit het met de brandveiligheid op platte daken? Waar moet u op letten? Hoe kijkt de brandweer naar dit onderwerp? En hoe de verzekeraar? En hoe zit het met zonnepanelen?

Wilt u het antwoord op deze vragen? Kom dan naar het Fire Seminar. Fire Seminar 2019 vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2019 in het hart van de verzekeringswereld bij de VNAB in Rotterdam.

Zonnepanelen en brandveiligheid
Dat het aantal zonnepanelen, ook op daken, fors toeneemt is geen nieuws. Volgens het CBS is het opgesteld vermogen aan zonnepanelen in 2018 met 1.500 megawatt is gegroeid naar 4.400 megawatt. De toename was bij bedrijven (71 procent) groter dan bij woningen (37 procent), vooral door de aanleg van zonneparken en de plaatsing van zonnepanelen op bedrijfspanden. Zonnepanelen zijn goed voor de opwekking van energie, maar ze nemen ook risico’s met zich mee. Op diverse plekken hebben zonnepanelen al branden veroorzaakt. Tijd dus voor wat aandacht voor dit onderwerp. Wat zijn de risico’s van dakbranden? En waar moet u op letten bij het gebruik van zonnepanelen? Dit zijn vragen die voorbij komen tijdens alweer de 8ste editie van Fire Seminar 2019.

Dakbranden en de gevolgen
Zonnepanelen nemen risico’s met zich mee en hier wordt zeker aandacht aan besteed tijdens het Fire Seminar. Voorkomen is immers beter dan genezen. Toch kan er een brand ontstaan en waar moet dan op gelet worden? Hoe kijkt de brandweer naar dakbranden? Hoe zit het met brandoverslag? Hoe zit het met de Nederlandse regelgeving? En hoe kijkt een verzekeraar naar dakbranden? Hier wordt over gesproken door onder andere sprekers van Brandweer Nederland, Kiwa BDA en FM Global. De dagvoorzitter is de Nederlandse interviewer en schrijver Frénk van der Linden. Kijk voor het programma op www.fireseminar.nl/programma

Ook deelnemen aan het Fire Seminar?
Het Fire Seminar wordt georganiseerd voor brandexperts, brandweer, verzekeraars, architecten, gebouwbeheerders en adviesbureaus. Wilt u ook meepraten over het thema brandveiligheid op platte daken? Kom dan op dinsdag 8 oktober 2019 ook naar het Fire Seminar. Deelname is gratis. Ga om u aan te melden naar www.fireseminar.nl/aanmelden

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
Sluit deze advertentie