Bouwkosten Online update Q4: Gevel na-isolatie
Javascript is uitgeschakeld

Bouwkosten Online update Q4: Gevel na-isolatie

Geplaatst: 03-12-2019
Bouwkosten Online update Q4: Gevel na-isolatie

De december update van Bouwkosten Online staat in het teken van gevel na-isolatie. Met de aanscherping van de isolatie-eisen en het terugdringen van het energiegebruik is er meer aandacht gekomen voor hoogwaardige isolatieoplossingen voor het na-isoleren van de buitengevel.

De afgelopen periode zijn er dan ook veel ontwikkelingen geweest bij de producenten en leveranciers van isolatiematerialen. Archidat heeft de meest toegepaste materialen voor isolatie geïnventariseerd en geactualiseerd op het gebied van de Rc-waarde, materiaalkosten, normering en verwerking.

Type na-isolatie
Bij de in deze update besproken na-isolatie wordt onderscheid gemaakt tussen isolatie aan de binnenzijde en isolatie aan de buitenzijde van de gevel.

Na-isolatie aan de binnenzijde
Bij na-isolatie aan de binnenzijde van de gevel denken wij vooral aan voorzetwanden. Gedacht kan woorden aan prefab voorzetwanden of in het werk samengestelde isolatiewanden. Onderscheid wordt gemaakt tussen na-isolatie zonder spouw en geventileerde systemen.

Na-isolatie aan de buitengevel
Bij na-isolatie aan de buitenzijde van de gevel hebben wij ook te maken met de gevelafwerking. Voor de gevelafwerking bestaat een groot aantal varianten, te denken aan gevelisolatiesystemen met een houten onderconstructie, gevelisolatiesystemen met rabatdelen, paneelbekleding, sierpleister, steenstrips of een combinatie van deze isolatieoplossingen.

Nieuwe bouwdelen nu beschikbaar
De bouwdelen voor na-isolatie van de gevel zijn beschikbaar in de bibliotheken Verbouw en Onderhoud & Renovatie. Een overzicht is hier te vinden:

- Gevel na-isolatie in bibliotheek Onderhoud & Renovatie
- Gevel na-isolatie in bibliotheek Verbouw

Eerder verschenen updates:

Q3 2019: Buitenwanden
- Buitenwanden in bibliotheek Woningbouw
- Buitenwanden in bibliotheek Verbouw

Q2 2019: Hellende daken
- Hellende daken in bibliotheek Woningbouw
- Hellende daken in bibliotheek Verbouw
- Hellende daken in bibliotheek Utiliteitsbouw
- Hellende daken in bibliotheek Onderhoud & Renovatie

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Ge├»soleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
Sluit deze advertentie