Bouw van CO2-vrij huis voor COP26 in volle gang
Javascript is uitgeschakeld

Bouw van CO2-vrij huis voor COP26 in volle gang

Geplaatst: 19-10-2021
Bouw van CO2-vrij huis voor COP26 in volle gang

Er wordt hard gewerkt aan de bouw van het COP26 House. Dit is een CO2-vrij huis, geconstrueerd volgens de houtskeletbouw methode en gerealiseerd door Beyond Zero Homes. MEDITE SMARTPLY, fabrikant van duurzame platen op houtbasis, speelt een cruciale rol in de bouw.

Tijdens de Verenigde Naties (VN)-conferentie over klimaatverandering in Glasgow, van 31 oktober tot en met 12 november, demonstreert het bouwproject koolstofarme, circulaire oplossingen voor bouwen en wonen. Deze oplossingen laten zien hoe de klimaatcrisis opgevangen kan worden met bestaande producten en bouwstrategieën.

Chris King, Managing Director bij MEDITE SMARTPLY: "Daden zeggen meer dan woorden. De constructie van dit gebouw toont de toewijding van MEDITE SMARTPLY om aan een duurzamere toekomst te bouwen. In de bouwsector hebben we niet alleen de mogelijkheid, maar juist ook de verantwoordelijkheid, om ideeën en oplossingen die duurzaam zijn in praktijk te brengen. Zo laten we de wereld zien hoe we milieuvriendelijk kunnen bouwen én leven."

De leden van Beyond Zero Homes hebben een gemeenschappelijk doel dat verder gaat dan nul CO2-uitstoot. Ze willen aantonen hoe mooie, betaalbare en gezonde huizen kunnen worden ontwikkeld. Huizen die een minimale impact op het milieu hebben gedurende hun hele levenscyclus. Dit helpt ons bij het nakomen van onze verdere klimaatverplichtingen.

De constructie
Het huis met één slaapkamer is speciaal ontworpen om lokaal C16 sparrenhout te gebruiken en zo het gebruik van geïmporteerd hout te vermijden. De constructie is gebaseerd op een 1,2 meter breed raster, met een oppervlak van 10 bij 5 meter, dat gemakkelijk kan worden geprefabriceerd. Daarom wordt gebruik gemaakt van SMARTPLY OSB. Dit constructieve plaatmateriaal van gecertificeerd (FSC-PEFC) naaldhout is duurzaam geproduceerd in Ierland.

Tijdens de bouw van het huis wordt SMARTPLY PROPASSIV gebruikt. Dit is een structurele OSB-plaat met geïntegreerde dampremmende en luchtbarrière-eigenschappen voor gebruik als structurele bekleding in houtskeletconstructies. Bovendien wordt SMARTPLY ULTIMA gebruikt voor de interne vloer en de onderkant van de beplating, terwijl SMARTPLY STRONGDECK wordt gebruikt voor de interne vloer op de tussenverdieping. Het ontwerp van het huis is gebaseerd op één van de kenmerkende ontwerpen van Roderick James Architects.

"Het is fantastisch om de voortgang op de locatie van de COP26 koolstofvrije constructie te zien”, zegt Max Bishop, Specification Manager bij MEDITE SMARTPLY. “Dit is een bewijs richting de rest van de wereld dat duurzaam bouwen zonder CO2-uitstoot mogelijk is, en dat het nú kan.”
Het huis is ontworpen voor kleinschalige, landelijke zelfbouwontwikkelingen. Toch biedt dit potentie voor de toekomst van duurzame woningbouw: het ontwerp kan worden aangepast voor grootschalige projecten en prefabricage op andere locaties.

Milieuvriendelijk
Als onderdeel van de Coillte Group is het bedrijf trots op de duurzame toeleveringsketen en productieprocessen. Dit betekent dat de producten van MEDITE SMARTPLY aantoonbaar duurzaam zijn in hun samenstelling en toepassing. MEDITE SMARTPLY is een pionier in de duurzame plaatmaterialenindustrie in Europa, met een grote diversiteit aan producten, zoals MEDITE Medium Density Fibreboard (MDF) en SMARTPLY Oriented Strand Board (OSB).

Volg de voortgang van de bouw van het CO2-vrije huis via https://beyondzerohomes.co.uk/cop26-house/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
Sluit deze advertentie