Partners - foamglas isolatie
Javascript is uitgeschakeld

FOAMGLAS isolatie

FOAMGLAS isolatie

Contactgegevens

Nijverheidsweg 1 A
3433 NP NIEUWEGEIN

Postbus 72
3430 AB NIEUWEGEIN

Tel.:+31 30-6035241
E-mail:info@foamglas.nl
Web:www.foamglas.nl
FOAMGLAS®-isolatie bestaat uit gerecycled glas. De gesloten structuur van de glascellen staat garant voor bijzondere eigenschappen. Zo is FOAMGLAS® water- en waterdampdicht en behoudt het zijn isolerend vermogen decennialang.

De keuze van isolatiemateriaal speelt een belangrijke rol bij de brandveiligheid van een gebouw. Omdat FOAMGLAS® gemaakt wordt van puur glas is het onbrandbaar. Bij contact met vuur is er daarom geen sprake van rookontwikkeling, giftige gassen, druppelvorming of vlamoverslag. FOAMGLAS® is verder uiterst drukvast (zónder dat het materiaal indrukt), zuurbestendig, maatvast, bestand tegen ongedierte en volledig recyclebaar.

FOAMGLAS® (afschot)platen, stroken en glasschuimgranulaat worden verwerkt in isolatieoplossingen voor de complete gebouwschil: van fundering tot en met het dak, in nieuwbouw en renovatie. Uw keuze voor FOAMGLAS® betekent meer dan een keuze voor een isolatiemateriaal alleen. De bijzondere eigenschappen en veilige oplossingen bieden zekerheid op lange termijn en verlagen de totale exploitatiekosten. Bovendien benadrukt u met het gunstige ecologische profiel van FOAMGLAS® het duurzame oogmerk van uw project.

FOAMGLAS isolatie

Artikelen van FOAMGLAS isolatie

Het dakisolatiemateriaal met blijvende U-waarde

Het dakisolatiemateriaal met blijvende U-waarde

Niet enkel de uitzonderlijke waterdichtheid maakt van een FOAMGLAS® Compactdak de ideale oplossing voor actieve daken. In de gebruiksfase is het belangrijk dat de dakbedekkingsconstructie zijn oorspronkelijk prestaties blijft bewaren. Het FOAMGLAS® Compactdak bewijst al meer dan 50 jaar dat het de meest zekere isolerende dakbedekkingsconstructie is.

FOAMGLAS® is BIM-ready

FOAMGLAS® is BIM-ready

Om de samenwerking van alle partners in het bouwproces te optimaliseren, ontwikkelde FOAMGLAS® met behulp van de technologie van de nv ThorbiQ een eigen online BIM-bibliotheek van zijn vele isolatieoplossingen beschikbaar wordt gesteld.

FOAMGLAS® - niet geproduceerd om weg te gooien

FOAMGLAS® - niet geproduceerd om weg te gooien

Een groot aantal gebouwen in het land zijn verouderd en scoren slecht op het gebied van energie-efficiëntie. Met FOAMGLAS® is het mogelijk om de daken ervan te renoveren en bijkomend te isoleren zonder het aanwezige isolatiemateriaal te verwijderen of te vervangen. Op deze manier kan worden bespaard op energie en grondstoffen, verkleint de afvalberg, en draagt de bouwwereld bij aan een circulaire economie. Een mooi voorbeeld is de huidige renovatie van het dak van AZ Sint-Jan Brugge – België.

Gegarandeerd dé langdurige koudebrugonderbreking voor metselwerk

Gegarandeerd dé langdurige koudebrugonderbreking voor metselwerk

Als gevolg van het internationale succes brengt FOAMGLAS vanaf 2022 enkel nog de Perinsul High Load-blokken op de markt. Die zijn 25% sterker dan de S-blokken, en toch zal maar de prijs van de S-blokken worden aangerekend. Een extra argument dus om voor koudebrugonderbreking in dragend metselwerk alleen nog voor FOAMGLAS® Perinsul te kiezen.

10 redenen om ondergrondse constructies te isoleren met FOAMGLAS®

10 redenen om ondergrondse constructies te isoleren met FOAMGLAS®

Ruimtes die zich volledig of gedeeltelijk onder het maaiveld bevinden, worden steeds vaker benut als woon- of commerciële ruimte. Om oppervlaktecondensatie tegen te gaan, te zorgen voor een aangename binnentemperatuur, en aan de BENG-eisen te voldoen, moeten de wanden en vloeren van ook deze ruimtes deskundig worden geïsoleerd. Cellulair glas is het enige isolatiemateriaal dat niet alleen beschikt over uitstekende – én blijvende – thermische eigenschappen. FOAMGLAS®-isolatie biedt tevens een uitstekend antwoord op de vele bijzondere bijkomende eisen die ondergrondse constructies stellen.

vorige
1
2
3
volgende
 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
Sluit deze advertentie