Partners - faay vianen
Javascript is uitgeschakeld

Faay Vianen

Faay Vianen

Contactgegevens

Mijlweg 3
4131 PJ VIANEN

Mijlweg 3
4131 PJ VIANEN

Tel.:+31 6-52657911
E-mail:info@faay.nl
Web:www.faay.nl
Faay is een Nederlands familiebedrijf en produceert prefab wanden van duurzame bio-based materialen. Van voorzetwand tot woningscheidende wand, al ruim 45 jaar worden de wanden worden gebruikt in nieuwbouw, renovatie en transformatie. Faay wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton en schachten voor leidingen en elektra.

Geen systeem bouwt zo snel als Faay waarbij toch zeer hoge eisen kunnen worden gesteld aan geluidsisolatie, brandwerendheid, schroefvastheid, flexibiliteit en milieu. Faay kent zijn verantwoordelijkheden als het gaat om een schoner milieu en een betere leefomgeving. Faay is FSC en PEFC gecertificeerd en daarnaast in het bezit van twee C2C certificaten.

Wat ruim 45 jaar geleden begon met de ‘geboorte’ van de scheidingswand is nu uitgegroeid tot een bedrijf wat steeds probeert vernieuwend te zijn, te ontwikkelen en andere afzetmarkten aan te boren. En dit alles met als uitgangspunt: ‘kwaliteit wint altijd’.

Faay Vianen

Artikelen van Faay Vianen

Minimale dikte, maximale isolatiewaarde

Minimale dikte, maximale isolatiewaarde

Met het na-isoleren van een huis is veel te winnen. Je verbetert het label en verhoogt daarmee de waarde van je woning. En naast meer warmte en comfort in de winter zorgt het ook voor een koelere woning in de zomer. De energierekening wordt verlaagd en de CO2-uitstoot beperkt. Een win-win situatie dus.

Biobased wanden nu ook circulair

Biobased wanden nu ook circulair

Faay Vianen produceert al vijftig jaar lang scheidingswanden op basis van vlas: biobased en lokaal verkrijgbaar. Dat vlas is een onuitputtelijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk (biobased) is. Tijdens de teelt neemt het CO₂ op en zet dit om in zuurstof. Een hectare vlas legt in één teeltcyclus evenveel CO₂ vast als een hectare bos in één jaar.

Faay, de meest duurzame wand van Nederland

Faay, de meest duurzame wand van Nederland

FAAY maakt robuuste, schroefvaste wanden met unieke bouwfysische kwaliteiten. Alle onafgewerkte FAAY-scheidingswanden zijn ‘groen’. De wanden bestaan uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat.

Isolatie: de basis voor duurzaam bouwen

Isolatie: de basis voor duurzaam bouwen

Duurzaamheid heeft alles te maken met balans. Wat nemen wij en wat geven wij weer terug aan de natuur. Een van de problemen van nu is het hoge energieverbruik van onze woningen en de bijbehorende uitstoot van CO2. Goede isolatie is een belangrijk onderdeel bij duurzaam bouwen. Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: minder kou en tocht, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot.

Isoleren met dunne materialen zorgt voor ruimtebesparing van 50%

Isoleren met dunne materialen zorgt voor ruimtebesparing van 50%

Met het na-isoleren van een huis is veel te winnen. Je verhoogt niet alleen de waarde van je woning of gebouw: het zorgt bovendien voor meer comfort, in de winter én in de zomer. De energierekening wordt verlaagd en de CO2-uitstoot beperkt. Een typische win-win situatie dus.

vorige
1
2
3
4
5
6
7
volgende
 

Onze partners

  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
Sluit deze advertentie