Partners - faay vianen
Javascript is uitgeschakeld

Faay Vianen

Faay Vianen

Contactgegevens

Mijlweg 3
4131 PJ VIANEN

Mijlweg 3
4131 PJ VIANEN

Tel.:+31 6-52657911
E-mail:info@faay.nl
Web:www.faay.nl
Faay is een Nederlands familiebedrijf en produceert prefab wanden van duurzame bio-based materialen. Van voorzetwand tot woningscheidende wand, al ruim 45 jaar worden de wanden worden gebruikt in nieuwbouw, renovatie en transformatie. Faay wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton en schachten voor leidingen en elektra.

Geen systeem bouwt zo snel als Faay waarbij toch zeer hoge eisen kunnen worden gesteld aan geluidsisolatie, brandwerendheid, schroefvastheid, flexibiliteit en milieu. Faay kent zijn verantwoordelijkheden als het gaat om een schoner milieu en een betere leefomgeving. Faay is FSC en PEFC gecertificeerd en daarnaast in het bezit van twee C2C certificaten.

Wat ruim 45 jaar geleden begon met de ‘geboorte’ van de scheidingswand is nu uitgegroeid tot een bedrijf wat steeds probeert vernieuwend te zijn, te ontwikkelen en andere afzetmarkten aan te boren. En dit alles met als uitgangspunt: ‘kwaliteit wint altijd’.

Faay Vianen

Artikelen van Faay Vianen

62 appartementen in houten appartementengebouw Monnickendam

62 appartementen in houten appartementengebouw Monnickendam

Een nieuw appartementen gebouw in Monnickendam. Een van de meest circulaire én het grootste massief houten woongebouw van Nederland. Vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Dit uitte zich al lang voordat de eerste paal de grond in ging. Eind 2020 begonnen de voorbereidingen en wel op een heel bijzonder manier. Een 60 jaar oude plantaan van 17 meter hoog en 2,3 ton stond ‘in de weg’ en werd enkele meters verplaatste naar de hoek van het bouwterrein. Een spectaculair begin van een spectaculair project.

“Wij hebben een duurzaam product!”

“Wij hebben een duurzaam product!”

“Wij hebben een duurzaam product!” Je hoort het veel bedrijven roepen. Maar wanneer is een product duurzaam? Het product gaat lang mee, is mensvriendelijk gemaakt en bevat geen giftige of andere gevaarlijke stoffen. Maar duurzaam is méér dan dat.

Een binnenwand waar geluid in zit

Een binnenwand waar geluid in zit

De Faay binnenwand, een kern van vlasscheven met aan beide zijden een gipsplaat. ‘Nuchtere eenvoud’, maar na bijna 50 jaar, nog steeds de basis in de productieruimten van familiebedrijf Faay in Vianen. De Faay-wand is gemakkelijk te monteren, sterk, schroefvast en brandveiling. Veel gebruikt als binnenwand in nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Renovatie portiekwoningen naar NOM

Renovatie portiekwoningen naar NOM

Aan de Lorentzlaan in Schiedam zijn 80 portiekwoningen ingrijpend gerenoveerd naar NOM. Woonplus Schiedam en ERA Contour BV sloegen de handen ineen om deze uitdaging aan te pakken. De authentieke woningen zijn bepalend voor het straatbeeld.

Bouwstroom event: Flaneren op de Conceptenboulevard

Bouwstroom event: Flaneren op de Conceptenboulevard

Op dinsdag 24 september vindt Bouwstroom event: Flaneren op de Conceptenboulevard plaats. Dit evenement staat volledig in het teken van samenwerking binnen de bouw. Al tijden een hot item. Het NCB werkt aan een megaverbond tussen vragers, aanbieders en bouwers om goedkopere woningen te bouwen en zodoende aan de prangende vraag uit de woningmarkt te voldoen. Ook FAAY-wanden zijn in diverse van deze concepten verwerkt.

vorige
1
2
3
4
5
6
volgende
 

Onze partners

  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
Sluit deze advertentie